Tärkeimmät teesit

 
Rakettitiede_tarkeimmat-teesit.jpg
 

Kuuntele blogi tästä:

Rakettitieteen perustaan on valettu muutakin kuin sarkastisia huumorivitsejä: tärkeimpiä arvojamme ovat muiden kunnioittaminen, läpinäkyvyys, ammattimaisuus, yhteistyö, oppiminen sekä olennaisesti “no bullshit” -asenne. Onko tämä vain söpöä sanahelinää vai oikeasti totta?

Työntekijät omistavat Rakettitieteen, ja siksi omistajastrategian kirjoihin ja kansiin on yhdessä kirjailtu arvoistamme kumpuavat tärkeimmät teesit. 

Ensinnäkin, emme palkkaa kaikkea mikä liikkuu, vaan otamme listoillemme vain kokeneita konsultteja. Lisäksi kartamme bullshit-puhetta niin omissa kuppikunnissamme kuin asiakkaidenkin kanssa emmekä käy kylmää resurssikauppaa vaan asetamme ihmiset kasvun ja kannattavuuden edelle. Sokerina pullan päällä kimaltelee reilu palkkaus ja mahdollisuus kehittyä ammatillisesti. 

Lue alta näistä kaikista hieman lisää!

Kovan tason tekijöitä ja pellepelottomia

Palkkaamme vain senioritason kehittäjiä ja arkkareita, joten meillä on sukkula täynnä fiksua ja kokenutta porukkaa.

Koodaaminen ei aina ole rakettitiedettä, mutta kyllä tekijöissä on eroja. Konsulteillamme on työkalupakit pullollaan tämän päivän tekniikoita ja ratkaisumalleja, ja tarpeen tullen opetellaan nopeasti uusia kujeita. Kun kollegoina on pellepelottomia ja muita propellihattuja,  omakin osaaminen kehittyy. 

“Kokeneista kohtalotovereista on valtavasti apua työssä esiintyvissä pulmissa.” Resurssi #34

“On hienoa, että talossa on paljon itseäni kokeneempia kavereita töissä, ja mahdollisuuksien mukaan koetan poimia ideoita siihen, mitä seuraavaksi opettelen.” Resurssi #36

Jos maanantaiaamun koittaessa on ikävä tunnelma ja keikalle meno ketuttaa, se alkaa vähitellen näkyä työn laadussa. Ohjelmointityö on luovaa duunia, ja se pitää kokea mielekkääksi, jotta syntyy ratkaisuja ja koodia, josta asiakas on valmis maksamaan. Siksi rakettitieteilijät saavat vaikuttaa siihen, mihin projekteihin he haluavat itsensä sujauttaa.

“Kollegat ovat asiantuntijoita ja työtehtävät sen verran haastavia, että niitä viitsii tehdä.” Resurssi #38

No bullshit

“Rakettitieteen no bullshit -asenne vetosi minuun”, kertoi aikoinaan resurssi #33 oman rakettitieteilijä-uransa ensiaskelista – ja tähän virteen yhtyy moni muu. 

Raketista puuttuvat monimutkaiset pomopyramidit ja byrokratian kitisevät rattaat, sen sijaan läpinäkyvyys ja avoimuus saavat jalansijaa. Meillä on  tapana puhua tyhjänpäiväisen jargonin sijaan asioista niiden oikeilla nimillä – niin keskenämme kuin asiakkaiden kanssa. 

“On superhienoa, ettei asioita piilotella yrityksen sisällä, vaan kaikki on avointa.” Resurssi #40

Asiakkaat kiittelevät rakettitieteilijöitä paitsi asiantuntemuksesta myös siitä, että  yhdessä tekeminen kaikkien kanssa luistaa. Tämä johtunee siitä, että kohtelemme asiakkaitamme reilusti: olemme oikeudenmukaisia, avoimia ja luotettavia.

Pomppulinnat ja pöytälätkät loistavat poissaolollaan 

Rakettitieteen perusajatuksena on historian alkukahinoista lähtien ollut tarjota hyville tekijöille hyvästä työstä hyvä palkka. Tämä juontaa suoraan devaajien valtavista tuottavuuseroista: ohjelmistoa ei koodaa anonyymi resurssi vaan ihminen. Kova kehittäjä tai pieni tiimi hyviä tekijöitä voivat saada aikaan valmiita palveluita samassa ajassa, kun muut vielä paistavat ja maalaavat terrakottakoodariarmeijaansa.

“Numero uno: palkka. Teollisuudessa [tuotefirmassa] liksa on jotain ihan muuta.” Resurssi #34

Raketissa jokainen saa ansionsa mukaan eli 50 %  asiakaslaskutuksesta kilisee iloisesti konsultin kukkaroon. Palkkamme ovatkin merkittävästi alan keskipalkkoja korkeampia – ilman ylitöitä. Pystymme maksamaan reilua palkkaa, koska säästämme esimerkiksi pallomerissä ja toimiston seinissä.  

“Ei ole hienoa kattohuoneistotoimistoa, mutta on varaa maksaa asuntolainaa.” Resurssi #31

Palkkamallimme palkitsee yksilön suorittamisesta mutta ei varsinaisesti siitä, että meillä rullaa yhdessä hyvin. Jos ja kun työntekijät omistavat osan firmasta, yrityksen menestymisellä (osakkeiden tuotolla) on enemmän merkitystä.  Jokaisella rakettitieteilijällä onkin mahdollisuus ostaa itselleen pala Rakettia ja näin vaikuttaa aluksen kulkuun (lue lisää omistajuuden onnesta täältä: Omistajan elkein – moni rakettitieteilijä on myös osakas). 

“Mahdollisuus sijoittaa firmaan ja sitä kautta vaikuttaa sen liiketoimintaan oli tärkeä syy lähteä mukaan.”  Resurssi #36

Kiikarissa kasvua mutta ei korporatisoitumista

Haluamme kasvaa, koska se mahdollistaa entistä monipuolisemman työnkuvan ja tarttumisen uusiin haasteisiin.

Bisneksemme on myydä ohjelmistojen tekijöitä rahaa vastaan, mutta emme harrasta kasvotonta konsulttikauppaa.

“Kaikki pitävät huolta toisistaan. Tämä on pikemminkin pieni perhe kuin mikään ikävä agentuuri.” Resurssi #39

Emme aio kääntää kurssiamme bisneksen tai koodareiden tason suhteen tulevaisuudessakaan: teemme tänään ja huomenna vaativaa softakehitystä eikä kiikarissa ole ainakaan korporatisoituminen. 

Aiomme myös säilyttää “no bullshit” -mentaliteetin sekä meille niin rakkaan ja pörröisen sarkastisen mielenlaadun. Ja tärkeimpänä: vaikka tavoittelemme kasvua, asetamme ihmiset aina edelle.

Sinustako rakettitieteilijä? Etsimme alukseemme lisää eturivin ohjelmistokehittäjiä – lue lisää ja hae heti! 

Lue myös:

Omistajan elkein – moni rakettitieteilijä on myös osakas

Rekrykokemuksia Rakettitieteestä – osa 1/3: ensipuraisu