Miks toi rakettilogo on väärin päin? ja muita tuokiokuvia Slush-ständiltä

 
rakettitiede_slush_standi_allstar_resurssipaita.jpg
 
 

Rakettitiede oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Slushissa omalla rekryständillä. Slush-pöhinät toki ovat tuttuja jo vuosien takaa, ja startupillamme VibeCatchillä oli silläkin oma ständi startup-alueella viimevuotiseen tapaan. Nyt kuitenkin päätettiin osallistua ihan virallisesti myös omalla rekryständillä: Meiltä kysytään kovia koodareita mitä moninaisimpiin projekteihin, ja rakettiimme mahtuu lisää tieteilijöitä.

Osaajalle maksetaan

Ohjelmiston tekevät ihmiset, ei yritys tai resurssipooli. Siksi myös maksamme osaaville tekijöille erittäin hyvin. Viritimme ständille leikkimielisen testin: Mitä pehmeämmin rakettitieteilijäkandidaatti onnistuu laskeutumaan kuun pinnalle Artun koodaamalla kuumodulilla, sitä korkeampi kuvitteellinen kuukausipalkka pamahtaa ruudulle. Rakettitiede jos mikä on taito- ja tekniikkalaji! Päivän korkeimmat noteeraukset ylsivätkin lähes viisinumeroisen puolelle.

Kuun pinnalle laskeutuminen suoritettiin Jartzan 3d-printtaamaan koteloon upotetulla nappiohjaimella. Punainen, oranssi ja keltainen nappi tekivät eri tehoisten jarrurakettien virkaa, ja näiden avulla näppärimmät saivat muutamalla yrityksellä kuumodulin taiteiltua silkinpehmeästi kuun pinnalle. Toiset onnistuivat ampumaan modulin takaisin painovoimattomalle vyöhykkeelle, mutta harjoitushan mestarin tekee.

Onneksi olkoon All Stars –resurssipaitojen voittajille!

Kuumoduliharjoituksen palkinnoksi lupasimme arpoa kilpailijoiden kesken viisi All Stars –resurssipaitaa. Arvonta on nyt suoritettu ja viisi resurssipaitaa ovat matkalla uusille omistajilleen. Onneksi olkoon vielä näin julkisestikin!

Koodia ja startupeja

Kuumodulin ohjaimissa piti tietenkin vastailla kysymyksiin Rakettitieteen erikoisaloista: Ollaanko ehkä pelialalla, vai tehdäänkö kenties valmiita fyysisiä tuotteita? Ei kumpaakaan; kerroimme tekevämme kaikenlaisia haastavia devausprojekteja niin isoille firmoille kuin startupeillekin.  

Mutta ohessa protoillaan myös omia ideoita ja toteutetaan propellipääjuttuja sen mukaan mitä kukakin keksii. Asialliset hommat hoidetaan kovalla laadulla mutta hauskaakin pitää olla.Mutta niin, miksi se rakettilogo on väärin päin? Kysymys on tullut vastaan säännöllisesti, eikä Slush-ständi ollut poikkeus. Nopea pollaus Raketin historiaan tuottaa vaihtelevia muistikuvia, joista yhteenvetona: ”No se oli läppä :)”