Ostoskori 0
Rakettitiede koodimentori

Koodimentori

Älä tuhlaa aikaasi tekkivalintojen ja koodikannan tilan kanssa painimiseen – kysy paras ratkaisu suoraan Rakettitieteen kokeneilta ohjelmistokehittäjiltä!

Onko kehitystiimisi jumissa vanhan tekniikan kanssa?

Kaipaatko validiointia, vinkkejä uusiin valintoihin, tiettyyn teknologiaan erikoistuneen asiantuntijan näkemyksiä laatikon ulkopuolelta tai työpajan uusista teknologioista kehitystiimillesi?

 
 
 
 
 
 
 
 

Milloin koodimentori on paikallaan?

Toisinaan ohjelmistokehitystiimi tarvitsee objektiivisen tilannekuvan ja näkemyksiä, ideoita, tukea, osaamista ja toimenpide-ehdotuksia ulkopuoliselta kokeneelta softakehittäjältä. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi:

  • Tarvitset mieltäsi kaihertavaan kysymykseen nopeasti vastauksen kokeneelta softakehittäjältä.

  • Kehitystiimi tarvitsee tiettyä osaamista, kun otetaan käyttöön uusia teknologioita (lue lisää osaamisalueistamme).

  • Koodikannan tila on epäselvä: järjestelmä on esimerkiksi peritty toiselta toimijalta tai tiimi on menettänyt kriittisen toimittajan tai asiantuntijan.

  • Tarvitset sparrailutukea teknologian tulevaisuuden suhteen: haluat esimerkiksi tietää, miten käytetään turvallisesti ja vastuullisesti AI-työkaluja.

  • Firmojen yhdistymisen takia tarvitaan tukea teknologioiden yhteensovittamiseen.

  • Järjestelmä halutaan pilveen, muttei tiedetä, onko se taloudellisesti fiksua. 




 
 
Rakettitiede-violetti.png
 
 

Mitä koodimentorointi sisältää?

Koodimentoroinnin ratkaisupolkuja

Maksuton palaveri

Palaverissa kokeneen softakehittäjän kanssa saat heti vastauksia sekä suosituksia ongelmasi ratkaisuun.

Sparraus, projekti tai työpaja

Jos asiantuntijan vastaus ei ratkaise ongelmaa, niin koodimentorin avulla kehitystiimi auttaa selvittämään nykytilannetta ja muutostarpeita senioriosaajan vetämänä sparrauksena, projektina tai työpajana.

Selvitämme kehitystiimin kanssa järjestelmän vahvuudet, riskit ja kehityspotentiaalin yhtäältä porautuen yksityiskohtiin, toisaalta tarkastellen kokonaisuutta, arkkitehtuuria ja elinkaarikysymyksiä – unohtamatta kriittisiä liiketoiminnallisia kysymyksiä. 

 

Tutustu asiakastarinoihin

  • Asiakas: Helvar

    Toimiala: sähkömoottorien, generaattorien ja muuntajien valmistus

    Ongelma: Valaistuskontrollerissa oli liikaa koodia, joten se vaati turhan kalliin komponentin laitteen katteeseen nähden. Tarvittiin ulkopuolisen tukea ja näkemyksiä tiivistämismahdollisuuksiin.

    Ratkaisu: Koodikatselmoinnissa keskityttiin siihen, miten minimoidaan koodirivit ja samalla laitekulut.

    Lopputulos: Havainnot, toimenpide-ehdotukset ja tutkimusmenetelmät dokumentoitiin ja esiteltiin asiakkaalle. Tiiviimmän koodin ansiosta kriittiset komponenttikustannukset pysyvät alhaisina, joten pystytään vastaamaan paremmin loppukäyttäjien tarpeisiin.

    Tärkeimmät teknologiat: C++, bare metal

  • Asiakas: Angular Velocity

    Toimiala: tekniikan tutkimus ja kehittäminen

    Ongelma: Asiakkaan sovellus seuraa urheiluvälineitä, kuten palloja, kiekkoja ja keihäitä, ilman antureita, heijastimia tai antenneja – sen sijaan käytetään kameran stereonäköä. Sovellukseen piti saada uusi urheilulaji, mutta alkuperäistä ohjelmistokehitystiimiä ei ollut saatavilla. Haasteena oli myös joidenkin esineiden tunnistaminen ja kohinan suodatus.

    Ratkaisu: Alkuperäinen sovellus oli kehitetty C#:llä ja C++:lla. Rakettitieteen kehittäjä huomasi pian, ettei ratkaisu ollut tarpeeksi joustava, jotta siihen saisi lisättyä uusia ominaisuuksia kohtuullisessa ajassa.

    Lyhyen keskustelun jälkeen päätettiin käyttää parhaiten soveltuvaa lähestymistapaa: kamera SDK:ta. Ohjelmointikieli vaihdettiin Pythoniin, koska se on luonteva SDK:lle. Lisäksi hyödynnettiin matemaattisia niksejä laskelmien yksinkertaistamiseen ja tarkkuuden parantamiseen.

    Ratkaisua alettiin koodata yhdessä jo ensimmäisessä palaverissa!

    Lopputulos: SpectoCornhole-sovellusta testattiin Yhdysvalloissa 2023 urheilutapahtumien aikana. Joitakin parametreja laskettiin varsin hyvin, ja kehitystyötä on jatkettu sen jälkeen.

    Tärkeimmät teknologiat: C#, C++, Python, Camera SDK, matemaattiset kirjastot (Numpy, Scipy)

 
 
 
 

Kysy ratkaisua ongelmaan asiantuntijalta!

 

Lähetä kysymys – asiantuntijamme vastaa siihen:

Varaa vartin alustava keskustelu tai soita heti:

Marietta Johansson

+358 40 520 3100
marietta@rakettitiede.com

📆 Varaa soittoaika

Timo Jaakola

+358 50 540 0230 timo@rakettitiede.com

📆 Varaa soittoaika

 
 
 
orange-banner.png