VibeCatch kiihdyttää kasvuaan 600 000 euron rahoituskierroksella
Rakettitieteen oma startup VibeCatch on saanut päätökseen 600 000 euron siemenrahoituskierroksen. Rahoituksella tuetaan VibeCatchin kasvua ja kansainvälistymistä, ja se koostuu Superhero Capitalin pääomasijoituksesta sekä Tekes-rahoitusosuudesta. VibeCatch on HR-analytiikkatyökalu, joka on käytössä mm. Sanomalla, Fonectalla ja Pöyryllä.
Juha Huttunen siirtyi rahoituskierroksen yhteydessä täyspäiväisesti vetämään VibeCatchiä samalla kuin Timo Aittoniemi otti komennon Rakettitieteen ruorissa.
”On ollut hienoa keskittyä kasvattamaan VibeCatchiä nyt kun yritys on näin lupaavassa vaiheessa”, Huttunen kommentoi. ”Meillä on jo paljon tyytyväisiä asiakkaita Suomessa, ja tuotteemme on herättänyt todella paljon kiinnostusta kansainvälisillä HR-messuilla, joita olemme kiertäneet Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Erityisesti Marko Kestin luoma QWL-menetelmä analytiikan taustalla on kiinnostanut HR-johtoa myös globaaleissa jättiyhtiöissä”, Huttunen jatkaa.
Uuden sukupolven henkilöstökysely
Marko Kestin QWL-menetelmän (Quality of Work Life) kantava ajatus on, että työelämän laatu on tärkein tekijä inhimillisen pääoman tuottavuudessa. Hyvin hoidetussa yhtiössä työssä on imua, ja työn ääressä käytetty aika on tehokasta. Tuottavuus ja työhyvinvointi kulkevat käsi kädessä – jos toinen on huono, toinenkin kärsii. Ilmapiiriä pitäisi tutkia ja epäkohtiin puuttua niiden varhaisessa vaiheessa jo ennen kuin ongelmia syntyy.
Tähän tarpeeseen VibeCatch tuo helppokäyttöisen ohjelmiston, jonka yksinkertaisilla kysymyksillä sormea voidaan pitää organisaation pulssilla jatkuvasti eikä vain esimerkiksi kerran tai kaksi vuodessa.
QWL-menetelmän avulla tuottavuuden parantumista voidaan myös mitata: Esimerkiksi JYSK Suomi paransi tulostaan + 4 750 €/ vuosi/ työntekijä käytettyään QWL-mittaustapaa 16 kk:n ajan.
Rakettitieteen startup-kokemus taustalla
VibeCatch ponnistaa Rakettitieteen vahvoista juurista startup-maailmassa; Rakettitieteen yrittäjillä ja monilla työntekijöillä on startup-taustaa, ja Rakettitieteen aiempia omia tuotteita ja projekteja ovat olleet mm. Grafetee, Party Coins sekä nimilappuskeneä järisyttänyt retrohenkinen Tagsu.