Rakettitiede mukana Taloussanomien jutussa koodarien työn motivaatiotekijöistä

Blog

”Yrityksellä tulee olla joko mahtava tarina, hyvä tulos, viihtyvyys tai työn sisältö”, kuvailee Taloussanomien lauantaina 24.2.2018 julkaistussa jutussa IT-alan ammattilaisia ja firmoja yhdistävän Talentedin Teemu Tiilikainen. Allekirjoitamme. Ja meiltä löytyy ne kaikki! Kovien palkkojen lisäksi.

Viihtyminen töissä on aina monen asian summa

Vaikka Rakettitiede on mukana jutussa erityisesti hyvien palkkojen kulmalla, sisäisten kyselyjemme pohjalta rakettitieteilijätkin tosiaan arvostavat työnantajassaan kuvatun kaltaisia asioita.

  • Samanhenkisten ja osaavien työkavereiden kanssa viihtyy.
  • Työn sisältöön voi vaikuttaa paljon itse valittujen asiakasprojektinsa kautta (mikä palvelee sekä asiakkaan että kehittäjän etua).
  • Firman taloudellinen menestys on toki myös tärkeää.
  • Onpa moni pitänyt siitäkin, että Rakettitieteen tarina lähti perustajien halusta yhdistää aikuismainen, kunnolla palkattu koodaustyö sekä häpeämättömän sarkastinen huumorikulttuuri.

Konkreettisesti hyvistä palkoista

Rakettitieteen toimitusjohtaja Timo Aittoniemi kertoo jutussa, että Rakettitieteen työntekijät ovat kokeneita, eli he ovat nähneet jo useita työpaikkoja ja tietävät, millaiseen työpaikkaan haluavat – ja missä heillä on paljon annettavaa.

Palkkojen määräytymisestä konkreettinen lainaus: ”Rakettitieteilijän palkka määräytyy käytännössä niin, että konsultin kuukausittain laskuttama 150 tuntia kerrotaan laskutushinnalla ja jaetaan kahdella. Satasen tuntilaskutuksella päästäisiin siis noin 7500 euron kuukausipalkkaan. Käytännössä Rakettitiede kuitenkin maksaa palkkaa enemmän, sillä palkan päälle tulevat esimerkiksi sosiaaliturvamaksut, palkallinen loma sekä lomarahat.”

Kyllä mekin rekrytoimme 🙂

Jutun lopussa mainitaan, että Rakettitiede ei varsinaisesti tekisi rekrytointia. On totta, että monet rakettitieteilijät ovat löytäneet tiensä firmaan nimenomaan kollegan vinkin perusteella, mutta kyllä alalla sentään niin kova pula on osaajista, että mekin joudumme / saamme ihan aktiivisesti tehdä töitä rekrytointimme eteen.

Jos siis Rakettitiede kiinnostaa työnantajana tai arvelet sen kiinnostavan jotakuta tuntemaasi osaavaa sovelluskehittäjää, ota toki yhteyttä Timoon tai Iidaan tai vinkkaa kaverille!

Rakettitiede Oy