TOP 4: Näitä meiltä kysytään rekryhaastatteluissa

Blog

Meillä on ollut ilo ja kunnia tavata rekryhaastatteluissa viime kuukausina Rakettitieteestä työnantajana kiinnostuneita kehittäjiä. Keskustelut ovat olleet antoisia, kiitos niistä! Tässä top 4 –listaus meiltä usein kysytyistä kysymyksistä.

 

Missä Rakettitiede on 5 vuoden kuluttua?

 

Toivottavasti ei ainakaan korporatisoituneessa tilassa! Aiomme olla jatkossakin fiksujen ihmisten yhteisö, joka tarjoaa mielenkiintoista tekemistä kehittäjille, jotka nauttivat ammatillisesti haastavista projekteista ja mahdollisuudesta kehittää osaamistaan asiakastyössä. Ja ehkäpä myös omissa startup-virityksissä, firman tukemana totta kai. Kasvu mahdollistaa paljon, mutta perusbisnestämme emme tällä haavaa suunnittele muuttavamme; Teemme jatkossakin vaativaa web-, mobiili- ja embedded-puolen sovelluskehitystä.

 

Emme halua hukata firman hyvää henkeä ylipaisuttamalla hallintoa ja prosesseja tai tavoitellaksemme jotain, mikä tekee kehittäjän työstä vähemmän mielekästä. Teemme töitä sen eteen, että löydämme kiinnostavaa tekemistä ja säilytämme no bullshit -mentaliteetin. Sekä meille niin rakkaan sarkastisen mielenlaatumme.

 

Myynnin tila?

 

Hyvältä näyttää! Vuonna 2017 kasvoimme 43 %, eivätkä näkymät vuodelle 2018 ole yhtään huonommat. Puskaradio kertoo meistä hyvää. Myyntiä myös vahvistettiin syksyllä 2017 niin, että rakettia kiihdyttää toimarimme Timon lisäksi myös Mustosen Iida. Tavoitteemme on sekä laajentaa asiakaskuntaa että varmistaa, että yhä useampi rakettitieteilijä voisi tehdä töitä asiakkaalla kanssa-rakettitieteilijän/tieteilijöiden kanssa.

 

Tätä juttua kirjoittaessamme meillä on kehittäjiä 27, joista seitsemän työskentelee asiakkaiden projekteissa ainoana rakettitieteilijänä ja loput vaihtelevilla kokoonpanoilla niin, että samalla asiakkaalla töitä tekee kahdesta viiteen rakettitieteilijää.

 

Asiakkaita meillä on laidasta laitaan, pienistä startupeista isoihin kansainvälisiin yrityksiin, emmekä aio rajata asiakaskuntaa jatkossakaan sen tarkemmin. Se, millainen yritys ja projekti on mielenkiintoinen, riippuu täysin kehittäjästä itsestään. Turhan tiukat rajanvedot esimerkiksi tietylle toimialalle rajoittaisivat liikaa kiintoisien hommien löytämistä. Mielenkiintoisen projektin määrittelevät siis itse tekijät, ei korporaatiomme keskushallinto.

 

Kiitosta olemme saaneet siitä, että ketään ei heitetä niska-perse -otteella asiakkaalle, vaan saat itse päättää, onko potentiaalinen asiakas ja siellä tehtävä työ sinulle mielekästä. Aina emme onnistu löytämään kaikkia unelmiasi vastaavaa asiakasta, mutta voimme luvata tekevämme siinä parhaamme. Useimmiten kehittäjiämme kiinnostavat erityisesti seuraavat asiat: asiakkaan liiketoiminta, siellä ratkaistava ongelma, ongelmanratkaisussa käytettävät teknologiat, tiimi sekä maantieteellinen sijainti.

 

Miksi Rakettitiede?

 

Lyhyestä virsi kaunis. Kysyimme loppuvuonna, miksi ihmiset meillä viihtyvät. Vastauksissa korostuivat:

  • Fiksut työkaverit
  • Kiinnostavat, itse valitut projektit
  • Läpinäkyvyys ja reiluus jargonin sijaan
  • Hyvä palkka

 

Viimeksi mainitusta päästäänkin aasinsillalla seuraavaan tapaamiamme kehittäjiä kiinnostavaan asiaan.

 

Palkkamalli?

 

Saat bruttopalkkana 50% asiakaslaskutuksestasi, mikä tarkoittaa, että tienaat paremmin kuin keskivertokehittäjä. Asiakashinnoitteluamme emme avaa julkisesti, mutta sen voimme kertoa, että koska olemme hyviä, emme ole halpoja. Emme tosin kalleimpiakaan, mutta kukaan kehittäjistämme ei ole valittanut, ettei palkkaus miellytä. Loman ajalta saat keskituntiansiosi eli käytännössä samaa palkkaa kuin asiakkaalla laskutettavaa työtä tehdessäsi.

 

Etuina tarjoamme sinulle laajan työterveyshuollon kattavilla vakuutuksilla, lounasedun sekä työvälineet toiveidesi mukaan. Varsin hyvä peruspalkka mahdollistaa sen, että voit käyttää rahasi siihen, mitä haluat harrastaa. Emme siis kompensoi palkkaa eduilla, vaan periaatemme on se, että maksamme hyvin ja sinä päätät mihin rahasi käytät.

 

Muuta kysyttävää? Täällä ollaan. Jos jäit vielä miettimään jotain tai olet kiinnostunut keskustelemaan kanssamme lisää, laita viestiä timo@rakettitiede.com tai iida@rakettitiede.com.

 

Menestystä alkavalle vuodelle ja kuulumisiin!

Rakettitiede Oy