Rakettitiede kasvoi 43% vuonna 2017 – nopea kertaus ja eteenpäin!

Blog

Vuonna 2017 Rakettitiede kasvoi liikevaihdoltaan 3,15 miljoonaan eli 43%, teki töitä erinäisten uusien asiakkaiden kanssa, palkkasi devaajan kuussa ja kaksi parhaassa, toteutti henkilöstöannin ja spinnasi ulos yhden startupin. Uuteen vuoteen suunnataan samoin periaattein kuin edelliseenkin: Laatutyötä asiakkaille ja hallittua toiminnan kasvattamista. Uutuutena personoimme myös asiakaslupauksemme (klikkaa uniikkeja lumihiutaleita).

 

Rakettitieteen asiakkaat ovat suuria, pieniä ja keskikokoisia yrityksiä ilman erityisiä toimialarajauksia. Asiakkaitamme yhdistää erityisesti se, että he asettavat konsulttien työlle korkeat laatuvaatimukset ja arvostavat Rakettitieteilijöiden taidon ja kokemuksen tuomaa näkemystä. Viime vuonna uusia, julkisia referenssejämme olivat mm. AlphaSense, Umbra, Emmy, Vivago, Kieku sekä Megaflex. Embedded-tiimimme sai lisäksi vuolaita kehuja Suunnolta, joka julkaisi loppuvuodesta uuden Spartan-sarjan urheilukellon.

 

Omassa organisaatiossammekin tapahtui. Tuorein startuppimme VibeCatch sai rahoitusta kasvuun ja kansainvälistymiseen, ja Juha Huttunen siirtyi tässä yhteydessä päätoimisesti VibeCatchin toimitusjohtajaksi. Timo Aittoniemi astui Raketin ruoriin uudeksi toimitusjohtajaksi, ja myös Iida Mustonen liittyi joukkoon Emineltä vastuinaan uusasiakasmyynti sekä rekrytointiprosessin tukeminen.

 

Rekrytointimainoksemme keräsivät huomiota, ja osittain niidenkin tuloksena vahvistimme joukkoamme monipuolisesti osaavilla devaajilla. Kysyimme työntekijöiltämme loppuvuodesta, mitä he arvostavat Rakettitieteessä työpaikkana eniten. Vastauksissa korostuivat

  • Hyvät työkaverit
  • Kiinnostavat, itse valitut projektit
  • Hyvä palkka
  • Läpinäkyvyys ja reiluus jargonin sijaan

 

Monipuolisuus kuvaa Rakettitieteilijöitä hyvin, ja vuoden varrella järjestimme pienellä porukalla mm. viikonlopun mittaisen 3D-tulostimen kokoamis-bootcampin. Printteriguru Jartza opasti Rakettitieteilijät Kiinasta tilattujen tulostinten oikeaoppiseen ja turvalliseen kokoamiseen, ja leirin Youtube-striimiä seurattiin UK:ta, Saksaa ja Brasiliaa myöten.

 

Raketissa oltiin myös ajan hermolla: Lähimaksujen arkipäiväistyessä kehitimme oman sovelluksen ns. lähirosvoamiseen. Syksymmällä julkaisimme metropelin, jossa osallistuja saattoi kokeilla, millä aikataululla saisi itse metrohankkeen valmiiksi. Osapuilleen 15,000 henkilöä pelasi pelin ensimmäistä vaihetta, ja nythän jännitämme jo länsiNmetroa. Hyönteisetkin saatiin vuoden 2017 aikana laillisesti kauppojen hyllyille, ja tällä videolla näytämme, miten Rakettitiede hoitaa bugit lämmöllä.

 

Tästä siis jatketaan vuoteen 2018, toivotamme lennokasta ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille!

Rakettitiede Oy