Case Suunto – Rakettitiedettä urheilukellojen alustoihin

Blog

Suunnon ja Rakettitieteen yhteistyö

Suunnon ja Rakettitieteen yhteistyö käynnistyi vuonna 2015, kun yksi Rakettitieteilijä aloitti Suunnon tuotekehitysprojektissa. Hyvien kokemusten myötä tiimi kasvoi nopeasti kuuden konsultin suuruiseksi, ja tiivis yhteistyö on jatkunut nyt jo kaksi vuotta.

Rakettitieteen konsultit ovat olleet mukana kehittämässä Suunnon urheilukellojen alustoja uusissa tuotteissa (esimerkiksi Spartan-sarja). Teknisestä näkökulmasta Rakettitieteilijät ovat tehneet töitä mm. alusta-arkkitehtuurin, virrankulutuksen hallinnan ja sensoriajureiden parissa. Lisäksi Rakettitieteilijät ovat osallistuneet myös mittaus- ja signaalikäsittelyalgoritmien kehittämiseen.

 

Asiakkaan suusta

Suuntolaiset ovat pitkin matkaa arvostaneet Rakettitieteilijöiden tekemisessä paitsi ensiluokkaista teknistä osaamista, myös – ja yhtä tärkeänä – yhteistyökykyä ja proaktiivista kommunikointia. ”Rakettitieteilijöistä pidetään ja heitä arvostetaan meillä; tämä on juuri sellainen tiimi jota on ilo kehua”, kommentoi Suunnon Director Consumer Software, Connected Devices & Digital Services Erkko Anttila.

”Kun Rakettitieteilijät ryhtyvät töihin, alkaa tapahtua”, jatkaa Suunnon Chapter Lead, Foundation Mikko Hiltunen. ”Mehän olemme vain ylpeitä, kun olemme saaneet tällaisia tekijöitä meille hommiin!”

 

Urheilukello minullekin?

Tsekkaa vaikka tämä, ylistävät arvostelut saanut Spartan Trainer Wrist HR, jota olimme mukana tekemässä:

https://www.amersports.com/2017/08/suunto-spartan-trainer-wrist-hr-optimal-fit-active-lifestyle/

 

Taustaa: Suunto

Suunto sai alkunsa Suomessa yli 80 vuotta sitten, kun mestaruustason suunnistaja Tuomas Vohlonen keksi nestetäytteisen kompassin massatuotantomenetelmän. Siitä lähtien Suunto on ollut maailman ankarimmissa olosuhteissa testattujen urheilukellojen, sukellustietokoneiden ja urheiluinstrumenttien innovatiivinen kehittäjä ja valmistaja. Edelläkävijyys urheiluinstrumenttien kehittämisessä vaatii nykypäivänä myös paljon vaativaa sulautettua ohjelmointityötä.

Rakettitiede Oy