Ötököitä ja liskoja Shutdown Saunassa 10.2.

Blog

Perjantaina 10.2. päräytettiin vuoden 2017 Shutdown Sauna –kausi käyntiin moderniin hipsterityyliin. Hyönteiskokki Topi Kairenius kävi kokkaamassa saunojille rapeita heinäsirkkoja, ja maistelimme myös sirkkajauheella ja cayennella terästettyjä mustalinssipalleroita. Maskotteina mukana säestivät jauhomadot ja madagaskarintorakat, mutta nämä välttyivät tällä kertaa päätymästä Topin paistinpannulle. Ötökät huuhdeltiin alas matelijateemaa sivuten Fat Lizardin herkullisilla hanaoluilla.

Tuskin monelta on voinut jäädä viimeksi kuluneen vuoden aikana huomaamatta, että ötökkäruuat ovat tehneet tuloaan tosissaan Suomen ruokaskeneen. Tosin vielä marginaalissa sikälikin, että niiden viranomaishyväksytty elintarvikestatus on vasta tulossa. Mutta se puoli on pian klaari, ja kyllä, sirkat ja madot ovat ihan oikeasti kohta meidänkin ruokapöydissämme. Päätimme siis ottaa varovaisia ensiaskelia ötökkäkulinarismin saralla ja luotimme Fat Lizardin mahdollisia pelkoja lievittävään voimaan.

Ötökkäeksotiikka on korvien välissä

Jos joku odotti heinäsirkkojen makumaailmalta jotakin erityisen eksoottista, hän todennäköisesti pettyi. Sirkat olisivat hyvin voineet olla rapeiksi paistettuja, suolattuja taikinanmuruja tai vastaavaa. Vallan mietoja ja tavanomaisia maultaan, siis. Mustalinssipalleroissakaan sirkkajauheesta ei olisi sokkona maistaessaan tiennyt mitään. Voikin tämän kokemuksen pohjalta sanoa että ötökkäruuan eksotiikka on pitkälti tiedostamisen tasolla, ei niinkään itse maussa.

Olivatpa itse kunkin ötökkäkokemukset fyysisiä tai mentaalisia, niitä ja muita maailman asioita työstettiin jälleen Kimmeltien tilavassa saunassa hartaasti ja puolenyön tuolle puolen. Kiitos jälleen kaikille saunojille, hauskaa oli!

Pssst, kalenterit esiin: Seuraava Shutdown Sauna perjantaina 19.5.! Lisää tietoa kevään mittaan postituslistan kautta sekä osoitteessa facebook.com/shutdownsauna/.

Rakettitiede Oy