Uusi sovellus mullistaa lähirosvoamisen

Blog

Rakettitiede tuo markkinoille MobiiliRosvo-sovelluksen (www.mobiilirosvo.com), joka tekee älypuhelimesta lähirosvoamisvälineen. NFC (Near Field Communication) -tekniikkaan perustuvan sovelluksen avulla kuka tahansa voi tehdä keikkaa arjen askareiden ohessa ja tienata ylimääräistä käyttörahaa. Ekonomisti näkee sovelluksen käytössä suurta kansantaloudellista kasvupotentiaalia. MobiiliRosvon uusin versio 1.4 on ladattavissa Android- ja Apple-puhelimille Google Play –sekä Apple Store -sovelluskaupoissa 1.4.2017 lähtien.

Kuluttajille on digitalisaation myötä kertynyt bittimuodossa olevaa omaisuutta, joka vain odottaa ottajaansa. Rakettitieteen kehittämä MobiiliRosvo-sovellus (www.mobiilirosvo.com) on ratkaisu tähän ongelmaan: Toisten ihmisten rahojen puhaltaminen on sen avulla helppoa, nopeaa ja hygieenistä. MobiiliRosvo 1.4 –versiolla voidaan putsata useimmat pankki- ja luottokorttitilit sekä prepaid-kortit. Jatkossa MobiiliRosvo tuo lähirosvoamisen piiriin myös esimerkiksi matkakortit, kuntosalijäsenyydet sekä kauppojen erilaiset bonustilit.

Näpistelyala on kypsä toimialadisruptioon

”Näpistely on melko näkymätön, mutta globaalisti suuri ja edelleen kasvava bisnes, jonka kooksi on arvioitu biljardeja euroja.  Näpistelyala on kuitenkin toiminut näihin päiviin asti hyvin perinteisillä menetelmillä, ja näimme tässä todellisen mahdollisuuden toimialadisruptioon”, Rakettitieteen Digitalisaatiotuotteiden kehittämispäällikkö Jenna Railo sanoo.

MobiiliRosvo tähtää sekä näpistelytoimialan disruptoimiseen että lähirosvoamisen demokratisointiin. ”On korkea aika, että lähirosvoaminen tuodaan kaikkien kansalaisten ulottuville ilman, että siihen vaaditaan älypuhelimen käyttöä edistyneempiä teknisiä taitoja”, Railo kertoo. ”Käyttäjätyytyväisyytemme onkin ollut huippuluokkaa. Jotkut asiakkaamme ovat kertoneet, etteivät pidä omaa rahaa enää lainkaan mukanaan.”

MobiiliRosvo luo uutta rahaa ja vauhdittaa investointeja

Rakettitieteen pääekonomisti Toimi T. Otaniemi kuvailee MobiiliRosvon tuomaa kansantaloudellista piristysruisketta: ”Monesti ajatellaan, että raha tulee valtion keskuspankista bitteinä ja seteleinä, joita se myöntää liikepankeille. Todellisuudessa raha kuitenkin syntyy nykyjärjestelmässä sitä mukaa kun yksityishenkilöt ja yritykset nyysivät sitä MobiiliRosvolla. Sanotaankin, että raha on nykyään mobigeenista, kun se aikaisemmin oli endogeenista.”

Otaniemi jatkaa: ”Rahan synty on arkinen tapahtuma. Kun ottaa toisen mobiililaitteesta satasen, raha ilmestyy tyhjästä. Tällöin tehdään kaksi kirjanpitomerkintää: MobiiliRosvon käyttäjän tilille merkitään satasen verran saatavia, ja saman verran velkaa menee jollekin muulle. Pankin näkökulmasta tilisiirrot ovat yhtä elektronista viuhunaa.”

”Uutta rahaa luodaan, kun MobiiliRosvon käyttäjä ei makuuta rahaa mobiililaitteellaan. Hän esimerkiksi menee nauttimaan tukevan mässyn putsattuaan ensin kokonaisen itämetron. Rahaa tulee mässy-yrittäjälle, joka voi tehdä uusia investointeja. Näin tyhjästä luotu raha kiertää kansantaloudessa luoden kasvavalla vauhdilla kertyvää vaurautta.”

 

Tutustu MobiiliRosvoon ja lataa versio 1.4 puhelimeesi 1.4.2017 alkaen osoitteessa www.mobiilirosvo.com!

 

Lisätietoja:
Timo Aittoniemi, COO
Puh. 040-566 7060

Juha Huttunen, toimitusjohtaja
Puh. 040-756 2892

 

Rakettitiede Oy

Rakettitiede (www.rakettitiede.com) on vuonna 2011 perustettu ohjelmistokehitysyhtiö. Rakettitieteilijät ovat alansa eturivin ohjelmistokehittäjiä, joilta sujuu niin asiakkaan konsultointi kuin tekninen kehitystyökin. Olemme mukana asiakkaidemme vaihtelevan pituisissa tuotekehitysprojekteissa, joissa referenssejämme ovat mm. Suunto, SSH Communications Security ja Caverion. Lisäksi teemme prototyyppiluonteisia tuoteideoiden toteutuksia sekä omia startup-projekteja, joista tuoreimpana HR-ohjelmistotuote VibeCatch. Sekä asiakkaamme että työntekijämme arvostavat Rakettitieteessä laadukasta tekemistä hyvällä tiimillä, unohtamatta myöskään jäljittelemätöntä rakettihuumoria.

Rakettitiede Oy